Gebruik:
Neem één softgel per dag, of het aantal geadviseerd door uw voedingsdeskundige. In te nemen bij een maaltijd.
Samenstelling:
Visolie (uit visolieconcentraat als triglyceridevorm, antioxidant: natuurlijk gemengde tocoferolen); visgelatine; bevochtigingsmiddel: glycerol; natuurlijk aroma: citroenolie; antioxidant: d-alfa-tocoferol.
Voedingswaarde per capsule:
Omega-3 vetzuren waarvan EPA: 500mg, DHA: 250mg
Eigenschappen:
Regelmatige consumptie van vette vissoorten, 1 à 2 porties per week, wordt door internationale gezondheidsinstanties aanbevolen ter ondersteuning van de gezondheid. Dit komt overeen met een gemiddelde inname van 250-500 mg eicosapentaeenzuur (EPA) + docosahexaeenzuur (DHA) per dag. Toch eet niet iedereen graag vis, en dit geldt ook voor sporters. Inname van 1 softgel van de 6d OMEGA-3 per dag kan een tekort aan EPA en DHA, bij gebrek aan voldoende visconsumptie, voorkomen.
Ondanks de verscheidene metabole, anti-inflammatoire, immunomodulerende, vasculaire, en cognitieve effecten van visolie op het lichaam, is de wetenschap er nog niet uit of intensieve sportbeoefening hogere innames van visolie vereist. Toch worden er in sommige specifieke situaties hoge doseringen van EPA (bv. 2g/dag) aangeraden, bijvoorbeeld tijdens het revalidatieproces van een spierblessure. De anti-inflammatoire werking, alsook het stimulerende effect van EPA op de eiwitopbouw in de spier, kunnen mogelijk het herstel van spierblessures faciliteren. Om aan de vraag voor dergelijke hoge doseringen te kunnen voldoen, werd er bij de ontwikkeling van de 6d OMEGA-3 gebruik gemaakt van een uitzonderlijk hoog geconcentreerd visolieconcentraat. Vier softgels van 6d OMEGA-3 volstaan om een dosering van 2g EPA te bekomen. Daarnaast is de gekozen visolie in de 6d OMEGA-3 ultra zuiver, en werd deze aangevuld met citroenolie om de vieze nasmaak bij eventuele "visoprispingen" te maskeren.
Tot slot bevat de 6d OMEGA-3 ook net voldoende vitamine E om de mogelijke oxidatie van de visolie tegen te gaan. Dit is tevens belangrijk omwille van de mogelijk negatieve werking van (hoge innames) vitamine E op trainingsadaptaties.